STEP BEFORE PRP 2


CHECK LIST : IMPORTANT TO KNOW

List ni sumer dah ade dalam group facebook
ataupun dalam blog ni.
List balik kat sini untuk future references.
Take note, and make sure semua ni settle kalau boleh by next week

  1. Hantar surat terima tawaran kepada SPA
  2. Hantar transkrip akademik, surat tamat pengajian, slip interview, borang lapor diri kepada JPA
  3. Hantar transkrip akademik, surat tamat pengajian, salinan surat tawaran kepada LEMBAGA FARMASI
  4. Sila buat KWSP nye akaun. Tak tau kat mane pejabat terdekat, rujuk :  http://www.facebook.com/topic.php?uid=124422707569431&topic=146
  5. Angkat sumpah : Dapatkan cop daripada Pesuruhjaya Sumpah / Majistret / Hakim Mahkamah Seksyen
  6. Yang baru dapat status TM, digalakkan pergi terus ke pejabat SPA, JPA, KKM etc sebab surat menyurat lambat
  7. Medical check-up (hospital atau klinik KERAJAAN) buat awal2 sebab result kuar 2-3 weeks later (ECAH)
  8. Amik gambar pasport and cuci at least 8 keping (MAWI)
  9. Nanti2, Sila pilih skin PENCEN sebab skim KWSP banyak disadvantages (NAIM)
Update kemudian kalau ade. Gitau kalau ade yang tercicir eh. Yang penting je.


1 comments:

hananni said... / July 15, 2010 at 9:06 PM  

aiyooo…byk..xde kete nk selesaikan smue..mati ak..

Post a Comment

 
Designed by: Newwpthemes.com | Bloggerized by Dhampire